+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Ausztráliának van egy csodanövénye, mely gyógyítja a rákot?

Mára minden második embernek van esélye arra, hogy rákos megbetegedése legyen élete során, ami az emberiség 50%-a. Amennyiben a lehetséges gyógymódra rátalálnának, azt várnánk, hogy erről sugározzanak minden csatornán, nem igaz?! Sajnálatos módon nem ilyen világban élünk. Ettől függetlenül érdemes tudni erről az új felfedezésről és másoknak is továbbadni ezt az információt.

Az ABC News szerint egy nyolc éven át tartó kutatás vezetője, Dr. Glen Boyle, a brisbane-i QIMR Berghofer orvosi kutatóintézetből megerősítette, hogy találtak egy vegyületet egy ritka bogyós növényben, mely kizárólag Ausztráliában honos és megöli a daganatos sejteket. A vörös bogyós, melynek neve Hylandia dockrillii tartalmaz egy úgynevezett EBC-46 vegyületet, megöli a feji és nyaki tumort, valamint a melanómát. Dr. Boyle szerint az esetek 75%-ában a rákos sejtek nem alakultak ki újra.

„Van egy vegyület a magjában, ez egy nagyon bonyolult folyamat, hogy ezt a vegyületet kivonjuk, valamint azt sem tudjuk, hogy miért van ott elsődlegesen. A vegyület lényegében háromféle módon működik: közvetlenül megöli a rákos sejteket, elvágja a vérellátást, valamint aktiválja a szervezet immunrendszerét, hogy tisztítsa meg a hátramaradt felesleges anyagoktól.”

A tudósok megdöbbentek azon, milyen gyorsan dolgozik a vegyület a bogyós növényben, valamint azon is, mennyire kevés mellékhatással jár a kezelés. A vizsgálatok során a gyógyszer öt perc alatt működésbe lépett és a tumor pár nap alatt eltűnt.

„Általában, ha tumort kezelnek, hetekig tart a kezelés, hogy elkezdje orvosolni a problémát, de ebben az esetben ez nagyon gyors. ” magyarázza Dr. Boyle.

Az első vizsgálatokat patkányokon, lovakon és kutyákon végezték, amiknek eredménye miatt szeretne Dr. Boyle és csapata további preklinikai vizsgálatokat végrehajtani embereken is, hogy teszteljék a hatákonyságát.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a bogyós növény hatásos a rák elleni küzdelemben az embereken is, akkor úgy kell javasolni, mint egy további kezelési lehetőséget, nem pedig úgy, mint a kemoterápia és a sugárkezelés helyettesítését.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást