+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Banános áfonya smoothie

Ez a recept kifejezetten jótékony hatású rákos betegek számára, hiszen az elkészítéséhez szükséges hozzávalók, mint a banán vagy az áfonya antioxidánsokban és vitaminokban gazdag gyümölcsök, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.

Tökéletes napindító ital, mert amellett, hogy energiát ad még nagyon finom is, valamint az elkészítése nem igényel sem hosszas előkészületet, sem pedig speciális alapanyagokat.

Hozzávalók:

125g áfonya

2 banán

1 vaníliarúd kikapart belseje

½ liter szójatej

Tegye az áfonyát és egy banánt, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét egy turmixgépbe és addig pürésítse, amíg pépes állagú nem lesz. Ekkor adja hozzá a szójatejet fokozatosan adagolva, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ha nem szereti annyira folyósan, hanem inkább pépesebben kívánja fogyasztani, akkor ne tegye hozzá a leírtakban megadott szójatej mennyiséget.

Ezután öntse egy kiöntő edénybe az elkészített pépes italt, majd öblítse el a turmixgépet. Tegye bele a maradék egy banánt, valamint a kimaradt szójatejet és pürésítse ezt a két összetevőt. Ne öntsön hozzá túl sok szójatejet, hogy ne legyen túlságosan folyékony állagú, hanem inkább kicsit pépesebb. Öntsön egy pohárba a banános-áfonyás püréből, majd a tetejére öntsön a kizárólag banános püréből, így látványra is nagyon gusztusos italt kap, hiszen az alja lila lesz az italnak, a teteje pedig világos.

Vágjon ketté néhány nyers áfonyát és díszítse vele a smoothiet. Elkészítés után azonnal fogyasztható, valamint nem is érdemes tárolni a hűtőben az elkészített pürét, hiszen a legtöbb smoothiet frissen kell fogyasztani.

A megadott recept 2-3 adag banános áfonya smoothie elkészítéséhez elegendő.

Megosztás

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást