+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Citromfüves-gyömbéres csirke húsleveslé

A húslevest általában gazdagon szoktuk fogyasztani, vagyis tele zöldségekkel és hússal. Azonban nem csupán enni lehet a húslevest, de inni is. A húsleves levét a belefőzött hozzávalók nélkül is fogyaszthatjuk bögréből, akárcsak egy forró teát. A hozzávalók miatt pedig még immunerősítő hatása is van, ami a rákos betegeknél nagyon fontos.

Ennek a húslevesnek az alapját a citromfő és a gyömbér adja, valamint természetesen a csirke, aminek az elkészítéséhez nem szükséges leszedni a bőrt, hiszen így még gazdagabb lesz az ízvilág. A csirkét érdemes tanyasi gazdálkodásból beszerezni. A csirkét, hagymát, zellert és két szelet gyömbért lassú főzőedénybe kell tenni és 12 órán keresztül főzni. Természetesen számos háztartásnak nem kelléke a lassú főzőedény, ebben az esetben alacsony lángon kell főzni 5-6 órán keresztül.

A citromfű nagyon illatos növény, de túlzásba is lehet vele vinni az ételek fűszerezését, ami már nem ad kellemes ízvilágot, így nem ajánlatos már az elején az alapléhez adni, hanem elég a főzés vége előtt 10 perccel hozzáadni a léhez a másik két szelet gyömbérrel együtt, hogy tökéletes legyen az ízvilág.

Amint elkészült, leszűrés után egyből fogyasztható a lé, akárcsak egy meleg ital, mint például egy tea.

Hozzávalók:

1 egész tanyasi csirke csontokkal és bőrrel

1 félbevágott hagyma

1 felvágott szár zeller

4 szelet gyömbér

citromfű

só ízlés szerint

Megosztás

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást