+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Élelmiszer vásárlási tanácsok rákos betegeknek

Daganatos betegek esetében különösen fontos, hogy a megfelelő helyről szerezzék be a megfelelő alapanyagokat. Az alábbi tanácsok talán segítségül szolgálhatnak ahhoz, hogy a rákos betegek számára fontos élelmiszerek kerüljenek az asztalra.

  1. Tervezze meg az étkezéseit előre

Ha előre kigondolja, hogy mit fog főzni akár egy hétre előre, akkor elkerülhető, hogy olyan élelmiszerek is a kosárba kerüljenek, amik nem kifejezetten segítik a gyógyulását vagy nincsenek jó hatással a szervezetére.

  1. Ne menjen éhesen vásárolni

Ha üres hassal megy el vásárolni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy olyan alapanyagokat vagy akár feldolgozott ételeket is megvásárol, amik nem ajánlottak rákos betegek számára, mint például a gyorsfagyasztott ételek vagy a túl sok cukrot, lisztet tartalmazó ételek.

  1. Piacon vásároljon

A nagy szupermarketekben nem feltétlenül vannak friss áruk, valamint sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy az áruk túl sok vegyszerrel kezeltek annak érdekében, hogy tovább elálljanak. A piacokon viszont nagyobb számban vannak az olyan gazdák, akik vegyszermentes, saját gazdálkodásból, vagy akár biogazdálkodásból származó gyümölcsöket, zöldségeket kínálnak eladásra. Ugyanez vonatkozik a húsokra is.

  1. Ne vásároljon sérült árut

Kerülje az olyan árut, legyen szó akár gyümölcsről vagy zöldségről, amelyik sérült, nyomódott, vagy repedezett. Ezekben nagy valószínűséggel megtalálhatók mindenféle baktériumok, melyeket még alapos mosással sem fog tudni eltávolítani.

  1. Frisset vásároljon

Próbáljon meg a legtöbb élelmiszerből frisset vásárolni és próbálja meg kerülni a fagyasztott termékeket. A friss árukban mindig sokkal több a vitamin és az ásványi anyag, ami segít az immunrendszer erősítésében.

  1. Vásároljon szezonálisat

Próbáljon meg olyan zöldségeket és gyümölcsöket vásárolni, melyeknek szezonja van, ne olyanokat, amik nagy valószínűséggel átutazták már a fél világot, hogy ide kerüljenek.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást