+36 70 251 9598

2018.11.21 Olivér
Fel

Kurkumás, fokhagymás karfiolleves recept

Rákos betegeknél nagyon fontos, hogy olyan étel kerüljön a tányérjukra, ami tápláló, tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. Viszont az is fontos, hogy a betegnek egyáltalán legyen étvágyuk, hiszen a kezelések igencsak étvágytalanságot okozhatnak, valamint bizonyos betegeknek a nyelés is nehézkes, így egy könnyű leves tökéletes választás lehet.

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 fej karfiol
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 nagy burgonya
  • 1 liter meleg húsleves alaplé
  • pertezselyem vagy koriander

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 200C-ra. Vágja le a fokhagyma fejét, hogy csak a gerezdek teteje látszódjon. Öntsön rá egy kevés olívaolajat, majd csomagolja fóliába és tegye sütőbe 40 percre. Amint készen van, csomagolja ki és hagyja kihűlni.

Olívaoljaon dinsztelje meg az apróra vágott hagymát, de ne hagyja, hogy megbarnuljon. Adja hozzá a rózsákra bontott kariolt, majd a kurkumát és a burgonyát, és folyamatos keverés mellett pirítsa meg. Fedje le és közepes lángon süsse még 10 percig. A sült fokhagymát paszírozza hozzá, majd öntse rá a húsleves alaplevet és főzze további 10 percig.

Amint készen van, botmixerrel pürésítse, vagy ha nem akarja túl pépesre készíteni, akkor krumplitörővel nyomkodja át. Friss koranderrel vagy petrezselyemmel tálalja. Amennyiben még több fehérjét szeretne magához venni, reszeljen rá kemény sajtot.

Megosztás

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást