+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Növények, melyek nem javasoltak rákos betegeknek

Daganatos megbetegedések esetén az emberek általában azzal kapcsolatban kezdenek el tájékozódni orvosaik, a világháló, környezetük vagy sorstársaik segítségével, hogy melyek azok a kezelések, gyógyhatásű készítmények, gyógyszerek, melyek szükségesek lesznek a rák legyőzésében.

Viszonylag kevesen gondolnak arra, hogy az étkezési szokások megváltoztatásával, vagy tudatosan összeválogatott ételekkel segíteni lehet azon, hogy a rák még több teret nyerjen magának. Vannak ugyanis olyan étel alapanyagok, amik nem javasoltak a betegeknek, hiszen melegágyát képezhetik a daganatos sejteknek, legalábbis bizonyos körülmények között történő fogyasztásuk nem ajánlott.

A biztonságos élelmiszerfogyasztás nagyon fontos mind azoknál, akik már kezelés alatt állnak, mind azoknál, akik már túl vannak a kezeléseken, hiszen ezek az eljárások meglehetősen legyengítik az immunrendszert és megnehezítik a szervezet dolgát abban, hogy védekezzen az élelmiszer-eredetű megbetegedésekben.

Vannak alapanyagok, melyeknek magasabb a szennyezettségi faktoruk, ezek közé tartoznak zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék is.

Leveles zöldségek

A leveles zöldségekkel, mint a salátákkal azért kell nagyon körültekintőnek lenni, mert az egyes rétegek között megbújó szennyeződéseket felettébb körülményes és nehézkes úgy megtisztítani, hogy azok maradéktalanul távozzanak a zöldség felületéről. Így fogyasztásuk leginkább csak kellő odafigyeléssel és alapossággal javallt.

Lucerna

A lucerna mag és lucerna csíra fogyasztása is kerülendő, mivel úgynevezett kanavanint tartalmaz, ami allergiás reakciót válthat ki a betegből.

Szója

A szója ugyan az egyik legolcsóbb és legkalóriaszegényebb fehérje forrás, de számos forrás említi, hogy a fogyasztása megnövelheti a rákos sejtek számát.

Általánosságban elmondható, hogy nyers, de legalábbis mosatlan zöldségeket nem javasolt fogyasztani, valamint szintén kerülendők azon zöldségek, hüvelyesek, melyek konzerv vagy fagyasztott formában kerülnek forgalomba.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást