+36 70 251 9598

2018.11.21 Olivér
Fel

Padlizsán pizza

Rákos betegeknél gyakori, hogy megváltozik az étvágyuk és nem bírnak annyi ételt magukhoz venni, mint amennyire szükségük lenne. Ugyanakkor a megfelelő táplálék daganatos megbetegedéssel küzdők számára fontosabb, mint valaha, hogy az immunrendszer ne gyengüljön le jobban, főleg sugárkezelés vagy kemoterápia alkalmával.

A smoothiek amellett, hogy nagyon finomak, segítenek, hogy könnyedén jusson a rákos beteg a kulcsfontosságú tápanyagokhoz, ráadsául az elkészítésük meglehetősen egyszerű, nem utolsósorban pedig gyorsan készen vannak ezek az üdítő turmixok. Az állaguk miatt nagyon hasznos lehet azoknak is, akik nyelési problémákkal küzdenek.

A turmixok akkor a legjobbak, ha a legfontosabb markotápanyagokat megfelelő mennyiségben tartalmazzák, mint a fehérje, a jó szénhidrátforrás és telítetlen zsírsav.

Hozzávalók:

2 pohár kókusztej

1 bögre apróra vágott körte

1 bögre bogyós gyümölcs vegyesen (áfonya, málna, eper)

1 bögre spenót

1 evőkanál mandula

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és pürés állagúra pépesítjük, elkészítés után azonnal fogyasztjuk.

A kókusztej tele van káliummal és nátriummal, ami segít a hidratálásban. A friss gyümölcs, jelen esetben a körte tele van rostokkal, így segíti az emésztést, a bogyós gyümölcsök pedig antioxidánsokban gazdagok, így segítenek felvenni a harcot a rákkal szemben. A zöld saláta, a fenti smoothieban a spenót, vassal és B vitaminnal látja el a szervezetet, a mandula pedig tökéletes fehérje és telítetlen zsírsav forrás. Amennyiben a betegnek gyomorrontása van, érdemes citromot csepegtetni a turmixba.

Megosztás

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást