+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Receptkönyvek daganatos betegeknek

A táplálkozás és a rák közötti kapcsolat ugyanannyira titokzatos, mint maga a betegség. Számos kutatás kimutatta, hogy vannak bizonyos ételek és tápanyagok, melyek segítenek megelőzni, vagy éppen ellenkezőleg, hozzájárulni a a rák bizonyos típusainak kialakulásához.

Miközben vannak olyan kockázati tényezők, melyek nem kerülhetők el, mint például a genetika vagy a környezet, akadnak olyanok is, melyeket ellenőrzés alatt tarthat, ilyen például az étrend.

Azonban nehéz megállapítani egyedül, hogy melyek azok az élelmiszerek, melyek hasznosnak bizonyulhatnak és hogyan is kellene elkészíteni ezeket. Az alábbi szakácskönyvek kifejezetten rákos betegeknek szólnak és segítségül szolgálhatnak a mindennapokban.

Dr. Bittner Nóra – Gyurcsáné Kondrát Ilona: Daganatos betegek nagy diétáskönyve

A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezés minőségének. A kötet szerzői szerint a pácienseik közül a daganat felfedezése előtt sokan egyáltalán nem ügyeltek a táplálkozásukra, bár általában tudták, hogyan kellene egészségesen étkezni. A szerzők a tudatos, egészséges táplálkozást javasolják a daganatos betegségben szenvedőknek, amely segíti, és nem helyettesíti az egyéb kezeléseket.

Elisabeth Fischer – Dr. Irene Kührer: Szakácskönyv rákbetegeknek

A rákos betegeknek mindent mozgósítaniuk kell gyógyulásuk érdekében. Nagyon fontos, hogy táplálkozásukkal is elősegítsék a gyógyulást. Hogyan állítsuk össze a terápia alatt az étrendet? Olyan ételeket válasszunk, melyek erőt, energiát és életkedvet adnak! Vegyük figyelembe az egyéni szükségleteket! Mindez szükséges a gyógyuláshoz. Ez a szakácskönyv étvágygerjesztő, ízletes és könnyen emészthető ételek egész sorát tartalmazza. Ezeknek az ételeknek magas a tápanyagtartalmuk, így gyakran elég belőlük egy kis adag az optimális tápanyagbevitelhez.

Dr. Clare Shaw – Szakácskönyv rákbetegeknek

Ez a szakácskönyv nem a hagyományos értelemben vett diétázásról és a rák okairól szól. Két nagy fejezetben (Kezelés alatt és Kezelés után) több mint 150 tápláló, ízletes és egészséges ételt, valamint tippeket ajánl nemcsak a betegek, hanem az egész család számára. A nagy fejezeteken belül külön részekben kínál recepteket reggelikhez, könnyű ételekhez, főételekhez, desszertekhez, valamint harapnivalókhoz és tápláló italokhoz. A tartalmas bevezetőben hasznos tudnivalókat olvashatunk a nélkülözhetetlen vitaminokról, ásványi anyagokról, antioxidánsokról, élelmi rostokról és az ezeket tartalmazó zöldségekről és gyümölcsökről , továbbá ismertet a különféle rákkezelési eljárásokról, azaz a sugárkezelésről, kemoterápiáról és hormonterápiáról.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást