+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Blogolás a lelki egészségért

Vannak olyan rákos betegek, akik nem szeretnek beszélni a betegségükről, hanem inkább magukban tartják és csak a hozzájuk legközelebb állóknak mondják el, hogy hogyan is küzdenek meg a mindennapokkal, a kezelésekkel, a lelkükben mi zajlik és milyen félelmeik vannak. Ők úgy gondolják, hogy ez csak rájuk tartozik és nem kell tudnia erről senki másnak.

Vannak azonban olyanok is, akik meg szeretnék osztani a világgal, hogy miként élik meg ezt az időszakot. Ők elindítanak egy blogot, mert úgy gondolják, hogy ha kiírják magukból a gondolataikat, akkor az lelki békét hoz a számukra és talán egy fokkal közelebb is kerülnek a gyógyulás felé.

De vajon miért is érdemes blogot vezetni ebben a témában?

  1. A meghallgatás lehetősége

Nem csupán azért lehet hasznos blogot vezetni, mert a beteg kiírhatja a legsötétebb félelmeit, hanem azért is, mert másokat is meghallgathat. Élen járó példa lehet, hogy nem csak ő van ebben a helyzetben, hanem számos sorstársa is, így a hallgatóközönségből is lehet előadóközönség. Kommentekben megoszthatják mások is akár a daganatos betegségekkel kapcsolatos félelmeiket, vagy a kemoterápiás tapasztalataikat.

  1. Nyitottabb kommunikáció

A blogolás tulajonképpen magányos elfoglaltság. Kicsit olyan, mintha a rákos beteg egyedül lenne, hiszen egyedül írja meg a bejegyzését teljesen őszintén, tabuk nélkül. Viszont a végeredményt már rengeteg ember olvashatja el, így megtanulhat nyitottabban beszélni a gondolatairól, akár a családnak, barátoknak, ismerősöknek. Ez a fizikai betegség mellett legalább lelki egészséget hozhat.

  1. Új barátok

A barátságok javarészt a közös érdeklődésen és szimpátián alapszanak. A rákos betegek a problémáikkal nincsenek egyedül, hiszen szintén rákos társaik hasonló élethelyzeteken, megpróbáltatásokon mennek keresztül, így tőlük tapasztalat alapján történt megértést kaphatnak, vagy akár barátságokat is köthetnek. A család és a barátok ugyan nagyon jó hallgatóság és együttéreznek, de nem tudják, hogy lelkileg a beteg min megy keresztül.

  1. Karrier

Ez elsőre meglepőnek tűnhet, de számos olyan daganatos beteg van, aki nagyon sikeres blogot, vlogot vezet, vagy akár könyvet írt és ebből még profitál is. Az pedig, hogy az ember sikeres és mások érdeklődve követik a munkásságát, nagyon sok erőt adhat ahhoz, hogy ne adja fel a küzdelmet és nagyon jó út akár a gyógyulás felé.

Egy blognak nem kell tökéletesnek lennie, nem attól lesz jó, olvasmányos és mások számára érdekes. Hanem attól, hogy emberi, őszinte és szívből jön. Ne tántorítson el senkit a blogolástól az, hogy nincs előképzettsége vagy tapasztalata, de még az sem, ha nem érzi, hogy írói vénája lenne. Csak el kell kezdeni, nekiülni és leírni, amire épp gondol, amit érez. Még az sem baj, ha más nem is olvassa el. Végsősoron az a fontos, hogy jó érzéssel töltse el a szerzőt és ő megtalálja a lelki egészségét.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást