+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Harmóniában önmagunkkal a beteségek elkerülése érdekében

A stressznek számos oka lehet, de az egyik, amelyik sokunkra igaz, hogy milyen módon nézünk és kezelünk bizonyos élethelyzeteket. A pozitív hozzáállás segíthet a stresszt alacsonyan tartani, ellenben a dolgok iránti negatív elvárások végeláthatatlan stresszt okozhatnak.

Tekintettel arra, hogy a stressz betegségekhez vezethet, nem meglepő, hogy a pozitív attitűdnek gyógyító hatása lehet. Legalábbis a pozitivitás megkímélhet minket némi stressztől, de úgy tűnik, hogy immunerősítő hatása is lehet.

1. A pozitív szemlélet jót lesz a szívnek

Az optimista embereknek kisebb valószínűséggel lesz szívbetegségük, mint a pesszimistáknak. Egy 65 év felettiekkel készített, 999 fő részvételével készült tanulmány kimutatta, hogy az optimisták esélye a szívbetegségekre 77%-kal alacsonyabb, mint a pesszimistáké.

Ez nagy valószínűséggel azért van, mert máshogy dolgozzák fel mentálisan és érzelmileg a napi eseményeket az életben. A pozitívabb emberek általában kevésbé lesznek ingerültek és stresszesek az élet hozta kihívások hatására. A stressz hatást gyakorol a szív- és érrendszerre, valamint az immunrendszerre, így az optimizmus akár évekkel meghosszabbíthatja egy ember életét.

2. A boldogság segít túljutni a megfázáson

Azoknak az embereknek jobb az immunrendszere, akik boldogok, vidámak és nyugodtak. Egy tanulmány, melyben influenza vírust adtak 193 embernek, akik 21 és 55 év közöttiek voltak, kimutatta, hogy azok, akik boldogok voltak, sokkal kevésbé lettek betegek és gyorsabban gyógyultak meg.

Az immunrendszerünket befolyásolja az, ahogyan érezzük magunkat, így a képességünket is arra, hogy védekezzünk a megfázás ellen, vagy akár elkapjuk őket.

3. A hálaadás fokozza a boldogságot

Van egy egyszerű eszköz, ami növeli a boldogságot, ez pedig a hálaadás. Azok az emberek kiegyensúlyozottabbak, akik hálát adnak, mint azok, akik nem. Nem kell nagy dologra gondolni, egyszerűen csak meg kell kérdeznünk magunktól minden nap, hogy miért vagyunk hálásak és örülni az apróságoknak is.

Például, hálás vagyok, hogy ma jó idő volt és alkalmam volt sétálni egyet a parkban, vagy hálás vagyok, hogy van lehetőségem minden nap egészséges ételeket enni.

4. Az öregedéshez való pozitív hozzáállás meghosszabbíthatja az életünket

Egy 660 fővel végzett kutatás kimutatta, hogy azok, akik pozitívan állnak hozzá az öregedéshez, akár hét és fél évvel is tovább élhetnek, mint azok, akik negatívan gondolnak az éveik múlására.

Mindegy, hogy azt gondoljuk, hogy az idősödés pozitív vagy negatív, hatással lesz ránk, ahogy az is, hogyan viseljük az öregedést. A gondolkodásmódunk az öregedési folyamatot sokkal jobban befolyásolja, mint azt gondolnánk.

5. A mosolygás hozzásegíthet a hosszabb élethez

Egy tanulmány rávilágított, hogy azok, akik rendszeresen mosolyognak, nagyobb valószínűséggel élnek 80 éves koruknál tovább, mint azok, akik nem.

Sok ember úgy gondolja, hogy a mosolygást nem lehet tanulni, pedig nagyon is lehet. Vegyen egy mély lélegzetet és kilégzésnél mosolyogjon tudatosan. Természetesen elsőre nem lesz őszinte a mosoly, de idővel akaratlanul is el fog kezdeni mosolyogni. Ha naponta végezzük ezt a gyakorlatot, akkor arra sarkalljuk magu nkat, hogy könnyebben és természetesebben mosolyogjunk.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást