+36 70 251 9598

2019.02.17 Donát
Fel

Likvidálásra váró tárgyak az egészségesebb életért

Minden nap nagy számmal belebotlunk olyan dolgokba, melyek akár az egészségünket is veszélyeztethetik. Amikor az állapotunk romlani kezd, nem is gondolunk arra, hogy akár a környezetünkben lévő tárgyak vannak ránk rossz hatással. Pedig akár olyan, a hétköznapi élethez szervesen hozzátartozó kellékek, mint az elektronikai eszközök vagy az irodai székünk is hosszútávon több kárt okozhat, mint hasznot.

Műanyag palackok

A műanyag palackok kidobása alap lépés ahhoz, hogy csökkentsük a veszélyét az endokrin rendszert károsító vegyi anyagok hatásainak. A legjobb, ha eleve megpróbálunk nem vásárolni olyan termékeket, amelyeket műanyag flakonokban, dobozokban árusítanak, hanem olyan tételeket teszünk a kosarunkba, amiket üvegben kínálnak eladásra.

Tapadásmentes edények

A konyhánál maradva, jó, ha kidobásra ítéltetnek a tapadásmentes edények és serpenyők. Helyette szerezzünk be kerámia bevonatos vagy üveg konyhai eszközöket. A probléma forrása, hogy amint a tapadásmentes serpenyő felmelegszik, a benne lévő fluorid elpárolog a levegőben, ami káros hatással van a szervezetre.

Légfrissítők

A légfrissítők gyakorta tartalmaznak olyan összetevőket, melyek összefüggésbe hozhatók a korai pubertáskorral és más egészségügyi problémákkal, beleértve akár a rákot is. Az endokrin rendszert károsító vegyi anyagok is gyakran megtalálhatók a légfrissítőkben. Ezek helyett inkább a jó minőségű, tiszta illóolajok használata javasolt.

Antibakteriális szappanok és mosószerek

A test és könyékének tisztítására rutinszerűen használt kemikáliák akár több negatív dolgot is okozhatnak, mint pozitívat hosszútávon. Ezekben a tisztítószerekben olyan összetevők találhatók, melyek kapcsolatba hozhatók számos betegséggel, főleg kisgyermekek körében. Ilyen például az allergia.

Elektronikai eszközök

Gondoljunk csak bele, hogy mennyire sok ilyen eszköz vesz körül minket bármerre lépünk és mára már szinte el sem tudjuk képzelni nélkülük az életünket. Ameddig például a telefonunk be van kapcsolva, időszakosan sugárzást bocsát ki, még akkor is, ha nem kezdeményezünk hívást. Érdemes legalább éjszakára kikapcsolva tartani a készüléket, de legalábbis nem a fejünk mellett tartani. Valamint az is hasznos, ha a használaton kívüli elektronikai eszközöket áramtalanítjuk.

Nincs hozzászólás

Írjon hozzászólást